sport

Perez zadovoljan pristupom Force Indije

Sergio Perez, Force India media

Sergio Perez kaže da profitira zahvaljujući pravim strategijama Force Indije u zadnjih nekoliko utrka. Nakon postolja u Bahreinu na početku sezone, Meksikanac se borio za pobjedu do zadnjih krugova na VN Kanade a na zadnjoj utrci u Austriji uspio je s 15. startnog mjesta završiti kao 6. Perez je bio dosta konkurentan na zadnje dvije utrke te smatra da je za to zaslužna ispravna strategija njegove momčadi koja tako omogućava iskorištavanje svog potencijala bolida te vjeruje da će mu to omogućiti više dobrih rezultata kako godina bude odmicala.

“Pristupamo tako da razmišljamo kako možemo biti konkurentni u utrci od 70 krugova. Na zadnjih nekoliko utrka bio sam dosta dobar, osim Monaka gdje nismo imali priliku. U Montrealu smo bili blizu pobjede. Siguran sam da možemo ostvariti dobre rezultate u drugoj polovici sezone.”

Perez je ipak upozorio da VN Velike Britanije ovog vikenda možda neće biti utrka gdje će Force India briljirati.

“Mislim da će Silverstone biti malo zahtjevniji ako to uspoređujemo sa zadnjih nekoliko utrka ali sam ipak siguran da možemo napraviti dobar posao. To je staza na kojoj uživam i na kojoj obično budem dobar. Do sada smo bili solidni na svim stazama i ne vidim razlog da ne možemo biti podjednako dobri i ovaj vikend. To je također lokalna utrka za tim tako da nas to dodatno motivira.”

Izvor: GP1.hr