sport

Pierre Gasly zadovoljan prolaskom u Q3

Pierre Gasly izjavio je kako Toro Rosso može biti zadovoljan formom na ulicama Monaka nakon prolaska u Q3 u kvalifikacijama.

Toro Rosso je zadnji put završio u trećoj kvalifikacijskoj rundi na Velikoj Nagradi Bahraina u travnju, također zahvaljujući Gaslyju.

Brzina Toro Rossovog STR13 bila je evidentna još tijekom subotnjeg treninga na kojem je Hartley završio na sedmom, a Gasly osmom mjestu.

Hartley je otpao već u prvoj kvalifikacijskoj rundi, dok se Gasly uspio probiti sve do zadnje runde gdje je završio na 10. mjestu.

“Jako sam stretan. Znamo da nam Monako može pružiti dobre prilike, a to se i pokazalo od početka vikenda.”

“Ovo je tek drugi put da sam se probio do Q3 i zbog toga sam jako sretan! Bilo je jako zgusnuto između šestog i desetog mjesta. Šteta da se nismo probili još više u poretku, no i 10. mjesto je sjajno,” izjavio je Gasly.

Hartley, s druge strane, je završio kvalifikacije na 16. mjestu nakon žutih zastava koje su mu pokvarile brzi krug, a koje je uzrokovao Leclerc.

“Vrlo je frustrirajuće završiti ovako nisko, pogotovo nakon jutrošnjeg sedmog mjesta u kvalifikacijama. Nisam bio sretan s balansom bolide. Nismo mnogo toga promijenili, pa bi trebali malo detaljnije pogledati što se može učiniti.”

“Svi imaju iste priče oko prometa i žutih zastava. U prvom pokušaju morao sam odustati od brzog kruga, a u zadnja dva pokušaja naletio sam na promet i žute zastave. Jako sam frustriran jer je ovdje iznimno teško pretjecati, a cijeli tjedan smo pokazali izvrsnu formu. Razočaran sam,” zaključio je Hartley.

Ipak, Hartley će se pomaknuti jedno mjesto u poretku, na 15. mjesto zbog Grosjeanove kazne od prošlog vikenda.

Izvor: GP1.hr