sport

Pirelli: Bolidi imaju fenomenalan potencijal

Pirellijev šef za utrkivanje, Mario Isola, kaže kako ovogodišnji bolidi Formule 1 imaju fenomenalan potencijal nakon što su odrađena dva tjedna predsezonskih testiranja,

Osim novih aerodinamičkih pravila za nadolazeću sezonu, Formula 1 dobila je i nove 25 posto šire Pirellijeve gume koje su značajno doprinjele stvaranju većeg mehaničkog gripa pa time i većim brzinama.

Tako je Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen postavio najbrže vrijeme (1:18.634) koje je tek nekoliko desetinki sporije od rekorda staze Felipea Masse iz 2008.

Isola kaže kako se odrađeni posao tijekom drugom testa više fokusirao na performanse i simulacije utrka.

“Tijekom osam dana predsezonskih testiranja, ispunili smo većinu ciljeva koje smo si zacrtali. Ovoga tjedna smo potvrdili rezultate s prvog testa, posebno u vidu brzog oporavka guma ako se pregriju. To je bila djelomična želja vozača za komponente 2017. godine,” rekao je Isola i nastavio.

“U usporedbi s generalno odrađenim poslom od prošloga tjedna, ovih zadnjih četiri dana smo više išli prema performansama i simulacijama utrka kako bi se pripremili za sezonu. Cilj biti pet sekundi brži od vremena u Barceloni iz 2015. je već bio ispunjen prošloga tjedna pa smo granicu spustili još niže. Uzevši u obzir da su mnoga najbolja vremena postavljena na mješavinama koje nisu namijenjene za Barcelonu i da će bolidi zasigurno evoluirati tijekom sezone, ovo nam pokazuje fenomenalan potencijal u performansama nove generacije Formule 1 koja stvara najbrže bolide koje je sport ikad vidio,” završio je Isola.

Izvor: GP1.hr