sport

Pirelli želi Hamiltona i Rosberga na testu guma za 2017.

Pirellijev predsjednik, Marco Tronchetti, nada se da će Mercedesovi vozači, Lewis Hamilton i Nico Rosberg, biti dostupni u jednoj fazi za testiranje guma za 2017. godinu.

Na testu širih guma sudjeluju Mercedes, Ferrari i Red Bull koji su tom prilikom modificirali bolide iz 2015. Ferrari je na test poslao svoje glavne vozače, Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena, dok se Mercedes odlučio za svoju rezervu i Manorovog vozača, Pascala Wehrlein. Isto tako je i Red Bull odlučio angažirati prvaka Formule E i bivšeg Toro Rossovog vozača, Sebastiana Buemija.

Pirelli je od početka bio jasan da na testovima žele vozača koji su trenutno na gridu, ali Tronchetti kaže da se, iako Wehrlein ispunjava taj zahtjev, nada da će se Toto Wolff odlučiti poslati Hamiltona ili Rosberga na test.

“Loše je ako ih ne daju. Ferrari je dao najbolje vozače i nadam se da će to učiniti i ostali. Prioritet je imati najboljeg vozača. Brzina se mijenja pa ih najbolji vozači moraju testirati. Oni imaju osjećaj kojim će razumjeti promjenu u gumi,” rekao je Tronchetti.

Mercedes još ima pet dana testiranja u rasporedu, šest dana će odraditi Red Bull, a četiri Ferrari. Tronchetti dodaje kako će momčadi odlučiti o svemu, ali želi vidjeti imena u rasporedu.

“Sve je na njima, još ništa nema u rasporedu. Nadam se da ću ga uskoro vidjeti s njihovim imenima.”

“Testiranja su ključna. Takve promjene se ne mogu biti postignute bez pravog testiranja. Mi ovdje govorimo o performansama bolida koji će biti brži četiri ili pet sekundi po krugu. Bilo bi suludo ne testirati. Sada imamo program, radimo na njemu i sve je u redu,” dodao je Tronchetti.

Za sada, ni Rosberg niti Hamilton nisu previše zagrijani za ideju preliminarnih testiranja novih guma, smatrajući ovu fazu razvoja, prema riječima Rosberga, ˝ne još osobito važnom˝.

Izvor: GP1.hr