sport

Pirelli želi testove u Bahreinu ili Abu Dhabiju

Pirelli je pozvao Formulu 1 da razmotri predsezonska testiranja u Bahreinu i Abu Dhabiju kako bi iskoristili prednost visokih temperatura.

Ove godine, svih osam dana predsezonskih testiranja odradila su se na Circuit de Catalunya u Barceloni, a dvodnevni Pirellijev test za gume odradio se na stazi Paul Ricard.

Hladnije temperature pomažu Pirelliju, ali Paul Hembrey kaže kako jedan od testova iduće godine želi vidjeti na Bliskom istoku. U razgovoru za službenu stranicu Formule 1, Hembrey kaže:

“Htjeli bi otići u Bahrein ili Abu Dhabi. Temperature bi bile reprezentativne i poznajemo staze jako dobro. Definitivno bi htjeli ići na reprezentativne staze.”

Hembrey se također osvrnuo i na činjenicu da samo Mercedes, Ferrari i Red Bull testiraju gume za 2017. godinu. Mnogi smatraju kako će top momčadi zbog toga biti u prednosti, ali Hembrey se ne slaže.

“Ne vjerujem da će biti u prednosti. Sve momčadi koje ne testiraju imaju potpuni pristup svim podacima i rezultatima.“

“I da bude sve jasno, tri momčad koje testiraju neće niti znati što testiraju pa ćemo mi mijenjati i uspoređivati rješenja. Time ako vide da nešto radi jako dobro, to možda neće biti ono što će imati 2017. Momčadi će biti ‘slijepe’ na testiranju i kao što sam rekao, svi podaci su dostupni svim momčadima,” dodao je Hembrey.

Izvor: GP1.hr