sport

Ponovno problemi za Kodrića

Kodrić

Na belgijskoj stazi Spa Francorchamps proteklog vikenda se vozila druga utrka četvrtog kruga serije Formula Renault 2.0 Alps. Naš jedini predstavnik Martin Kodrić (Fortec) u subotnjoj je utrci (startao je 22.) imao fenomenalan niz te je kroz utrku osvojio čak devet pozicija prije nego je, nakon sudara u posljednjem krugu, s 13. završio na 24. poziciji.

U nedjeljnom je nastupu tražio bolji rezultat kojim će proslaviti 17. rođendan. Utrku je otvorio odličnim startom te se već u prvom sektoru probio na 19. poziciju. Međutim, u gužvi koja je uslijedila dolazi do kontakta i gubi četiri mjesta te se u sljedećim krugovima žestoko bori za pozicije. Uslijed fizičkog kontakta s drugim bolidom došlo je do oštećenja nosa Kodrićeve formule te Martin ne može držati dobar ritam. U trećem krugu ipak ubrzava te se do petog kruga nakon prelaska Zhenga probija ponovno do 19. mjesta. Otvorio mu se slobodan prostor te pokušava dohvatiti pet sekundi zaostatka za De Sadeelerom. To mu i uspijeva, a usput prelazi i Morrisa koji je u sudaru oštetio bolid, te u posljednjim minutama osvaja prigodnu 17. poziciju kojom je proslavio 17. rođendan.

„Nisam mogao voziti na maksimumu zbog dosta velikog oštećenja prednjeg stabilizatora te mi je trebalo nekoliko krugova da se priviknem. Očekujem puno bolje rezultate sljedećeg vikenda na Hockenheimu gdje se nadam ponavljanju rezultata s treninga u kojima sam ostvario prvo vrijeme.“ Izjavio je Kodrić.

U utrci je ponovno pobijedio nezaustavljivi De Vries (Koiranen) s čak 12,5 sekundi ispred Isaakyana (JD) te 19,5 sekundi ispred Barnicoata (Fortec).

Izvor: GP1.hr