sport

Potvrđen nastup Kubice na slobodnim treninzima

Williamsov testni vozač Robert Kubica u petak će prema najavama tehničkog direktora momčadi, Paddya Lowea, nastupiti na slobodnim treninzima umjesto Sergeja Sirotkina.

Na ovaj su se potez u momčadi iz Grovea odlučili kako bi prikupili što više informacija o ponašanju bolida na stazi u Barceloni. Očekivan je to potez jer kao i druge momčadi, Williams u Španjolskoj predstavlja evoluciju svog FW 41 pa će od velike važnosti za daljnji razvoj biti konkretne i što iscprnije povratne informacije sa same staze koje Kubica bez sumnje može isporučiti.

Potvrdio je to i Paddy Lowe.

“Tijekom ovog vikenda bit ćemo dosta zaposleni. Robert će zamijeniti Sergeja na slobodnom treningu u petak, po prvi puta ove sezone.”

“Planiramo odraditi dosta posla u petak tako da će biti zanimljivo vidjeti i čuti Robertova zapažanja i informacije sa staze,” rekao je Lowe.

Inače, uoči sezone predviđeno je kako će tijekom najmanje tri slobodna treninga u sezoni, u Williamsu napraviti zamjenu Sirotkin – Kubica.

Iako Lowe povratkom u Europu očekuje skok u performansama, slično očekuju i u drugim momčadima pa ostaje za vidjeti hoće li nove nadogradnje donijeti očekivani napredak.

“Na ovu utrku donosimo neka poboljšanja, ali donose ih i drugi pa ćemo vidjeti što će se dogoditi,” zaključio je Lowe.

Podsjetimo, Williams se trenutno nalazi na posljednjem mjestu u poretku konstruktora s osvojena 4 boda koje im je s posljednje utrke isporučio Lance Stroll.

Izvor: GP1.hr