sport

Raikkonen će se povući nakon 2015.

Kimi Raikkonen, Ferrari media

Kimi Raikkonen vjeruje da će se povući iz Formule 1 na kraju 2015. kada mu istekne trenutni ugovor. Finac je prešao iz Lotusa u Ferrari s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor ali nije imao dobre rezultate te ima samo 19 bodova iz 8 utrka. Upitan vidi li se u Ferrariju na duže vrijeme, rekao je:

“Dok mi ugovor ne istekne a onda ću vjerojatno prestati. Mislim da je to ono što će se dogoditi.”

Osim toga, Raikkonen je do sada pokazivao interes i za utrkivanjem u drugim serijama.

“Probao sam puno stvari i nema ničeg lošeg u tome, ništa ne gubim ako to radim u isto vrijeme kad i Formulu 1, mislim da to može samo pomoći, sigurno neće naštetiti. Uvijek učite kada vozite različite stvari ali problem je taj što se momčadi boje da se ne ozlijedimo. Kada sam prošli puta bio u Ferrariju bilo mi je dopušteno voziti neke relije pa sam mislio da je to bila velika pomoć a istodobno sam bio dobar i u Formuli 1. Ali svaka momčad je drugačija. To bi bilo lijepo, ne samo za nas već i za navijače i gledatelje.”

Upitan može li ostati u Formuli 1 ako mu se da sloboda da se natječe u drugim serijama, Kimi je odgovorio:

“Ne mislim tako, kada osjetim da je vrijeme za kraj u Formuli 1 onda je vrijeme da se to završi, čak i ako bih radio nešto drugo u isto vrijeme, jer odluka je o Formuli 1 i je li pravo vrijeme za povlačenjem.”

Izvor: GP1.hr