sport

Raikkonen: Ferrarijeva forma nije tako loša kako izgleda

Velika Nagrada Španjolske bila je Ferrarijeva najgora utrka ove sezove. Propretom konjiću nedostajalo je brzine u utrci, borio se s Pirellijevim izmjenjenim gumama i imao poteškoća s pouzdanošću. Unatoč svemu, Iceman Kimi Raikkonen ostao je miran.

Nakon pobjede u prve dvije utrke te dojma da imaju najbolji bolid na stazi, Ferrari je zasluženo vodio u konstruktorskom prvenstvu. No, u Španjolskoj, stvari su se okrenule u Mercedesovu korist. Mercedes se pokazao dominantnijim, na što Ferrari nije imao odgovora. Nakon 1-2 pobjede Mercedesovih vozača, Vettel je završio četvrti, dok je Raikkonen odustao zbog problema s motorom.

Nakon upita od strane Formule1.com je li bio iznenađen Mercedesovim performansama, Raikkonen je izjavio:

“Dosad smo bili poprilično blizu, no u Barceloni se činilo da imaju prednost. U utrci smo dosada bili podjednaki. Ovdje su bili jaki, no pitanje je je li to zbog staze ili zbog nečeg drugoga. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati u narednim utrkama.”

Raikkonenov momčadski kolega Vettel se nada da bi u Monaku mogli ponoviti rezultat od prošle godine (1-2 pobjeda), no isto tako je naglasio da momčad mora shvatiti što se točno dogodilo s brzinom u Barceloni.

“Pošteno su nas pobijedili u Španjolskoj, no u Monaku je drugačija priča – drugačija staza, gume…možda ćemo tamo uzvratiti udarac. Čak i da u Monaku napravimo dobar posao, ne smijemo zaboraviti ovaj vikend. Predstoji nam još mnogo posla. Lijepo je pobijediti za dlaku, no više bih volio sigurnu pobjedu. Za to radimo cijelu godinu. Unatoč svemu, mislim da možemo biti vrlo optimistični u Monaku. Naravno, gume su mnogo mekše, staza je jedinstvena i potpuno drugačija. Nadamo se da će nas dočekati ugodno iznenađenje,” dodao je Vettel.

Nakon 1-2 pobjede, Mercedes je pretvorio zaostatak od četiri boda u prednost od 27 bodova nad Ferrarijem u poretku konstruktora, dok je Hamilton povećao prednost nad Vettelom na već značajnih 17 bodova.

Može li Ferrari uzvratiti udarac na ulicama Monte Carla?

Izvor: GP1.hr