sport

Räikkönen opovrgnuo nagađanja o prijelasku u WRC

Ferrarijev Kimi Räikkönen odbacio je glasine o utrkivanju u Svjetskom rally prvenstvu u timu Toyote sljedeće godine.

U finskim medijima proširila su se nagađanja o tome kako će se njihov sunarodnjak vratiti u WRC natjecanja (engl. WRC – World Rally Championship) po isteku njegova ugovora s trenutnom momčadi krajem ove godine.

Räikkönen se bavio relijem tijekom svog dvogodišnjeg izbivanja iz Formule 1 između 2010. i 2012. godine

U intervjuu za Racefans.net tridesetosmogodišnjak je izjavio kako sva nagađanja o njegovom povratku u rally nisu ništa drugo osim pustih priča.

“Ako porazgovarate s damom koja je napisala priču o mom odlasku iz F1 u tom razgovoru nećete pronaći mnogo znanja o utrkivanju ili bilo čemu drugome,” izjavio je u sebi svojstvenom stilu.

“To su puste priče i ideje. Naravno da sam zainteresiran za rally, to nije nikakva tajna, ali nemam nikakav ugovor s nekom momčadi iako to kontinuirano kruži po medijima. No to što ljudi govore zapravo i nije moj problem.”

“Smiješno je što se u priči novinarke pojavio i Mika Häkkinen, kao izvor koji je potvrdio glasine. Koliko realno njih dvoje zna o mom trenutnom životu? Apsolutno ništa,” zaključuje Räikkönen.

Iz Toyote su također komentirali kako preko medija po prvi puta čuli glasine o prijelazu Finca u njihovu momčad.

“Ovo je prvi puta da čujem tu informaciju, a ako bi se takvo nešto dogodilo, bio bih prva osoba koja to saznaje. Za mene su to samo nagađanja,” rekao je Kaj Lindstrom, sportski direktor Toyote.

Räikkönenova budućnost u F1 česta je tema s obzirom na to da će na jesen Finac navršiti 39 godina. No već je otprije naglasio kako ga u sportu drži ljubav prema vožnji.

“Zadovoljstvo koje osjećam kad sam na stazi u bolidu je ono što me ovdje drži. Ništa mi drugo ne treba. Iako na odluku o ostanku utječu mnogi drugi faktori, moja strast za utrkivanjem neće nestati do kraja sezone,” zaključio je Kimi u pravom sportskom duhu.

Izvor: GP1.hr