sport

Raikkonen: Ovo nije u redu, mogla je biti velika nesreća

Kimi Raikkonen nije zadovoljan današnjom utrkom, a niti potezima Maxa Verstappena koji se agresivno potezima branio od napada Ferrarijevog vozača.

Žestoke kritike su upućene na račun mladog Nizozemca koji se agresivno branio na VN Mađarske, ali danas se iste kritike ponavljaju.

Prvo su oba Ferrarijeva vozača imali incident s Verstappenom u prvom krugu da bi potom, sredinom utrke, Nizozemac izgurao Raikkonena sa staze. No, Finac najviše zamjera potez Verstappena na Kemmel ravnini na kojoj je Red Bullov vozač promijenio stranu u trenutku kada je Raikkonen krenuo u preticanje.

Finac je potom morao kočiti kako bi izbjegao sudar.

“Ja sam uvijek za poštene borbe i vožnje bolid uz bolid. Ali kada moram odustati na ravnini na kojoj sam napravio potez, morao sam kočiti da ga ne udarim jer je on skrenuo nakon što sam ja prvi napravio potez. Mislim da to nije korektno. Imamo sreće da nije bilo velike nesreće zbog tog,” rekao je Raikkonen.

“Morao sam kočiti dok sam u punoj brzini, to nisam iskusio niti s jednim drugim vozačem. Da nisam kočio, udario bi ga odostraga u punim gasom. Nešto nije u redu, ali izgleda da nikog nije briga za to,” dodao je Finac.

S druge strane, Verstappen ne vidi ništa pogrešno u svojim potezima i tvrdi da nikada neće olako prepustiti poziciju, pogotovo nakon što su Ferrariji uništili njegovu utrku u prvom zavoju.

“Nakon prvog zavoja kada su napravili tako nešto. Neću im tek tako prepustiti svoju poziciju nakon toga. Mislim da su njegove kritike sve laži. Samo sam branio poziciju. Ako se nekom to ne sviđa, njegov problem,” rekao je prozvani Verstappen.

Izvor: GP1.hr