sport

Raikkonen: poraz u Monzi je teži zbog dobre Ferrarijeve forme

Kimi Raikkonen izjavio je da je poraz od Hamiltona na VN Italije teži zbog Ferrarijeve brzine s kojom je mogao pobijediti.

Raikkonen je s Vettelom ostvario 1-2 rezultat u kvalifikacijama, no nakon Vettelovog izlijetanja na početku utrke, bio primoran braniti prvo mjesto od Mercedesovog Lewisa Hamiltona.

Mercedes je pozvao Hamiltona u boks osam krugova nakon što je Ferrari pozvao Raikkonena, a zatim držao Bottasa mnogo duže kako bi zadržao i usporio Raikkonena te tako omogućio Hamiltonu da uhvati korak s vodećima.

Raikkonenove meke gume su gubile performanse kako se utrka bližila kraju, a to je iskoristio Hamilton koji ga je prošao 8 krugova prije kraja.

“Zasigurno sam imao brzinu za pobjedu, no gume su popustile, a od zadnje lijeve gume na kraju nije ostalo gotovo ništa.”

“Teško je. Bila je to izgubljena bitka. Pokušao sam se obraniti, no nažalost bio sam bespomoćan.”

“Ovo je daleko od idealne situacije, no ovo smo dobili, to je bio naš maksimum danas,” izjavio je Finac.

Raikkonen je dodao da su krugovi koje je proveo iza Bottasa doprinijeli lošem stanju guma na kraju utrke.

“Činjenica da sam zaglavio iza bolida nije pomogla, a to nije bila pozicija u kojoj možete usporiti i čuvati gume. U tom slučaju, Hamilton bi me odmah pretekao.”

“Nije bilo momenta u kojem smo se mogli opustiti, gdje bismo mogli reći – ok, idemo malo sačuvati gume za kraj. Morali smo pritiskati i nažalost, danas se to nije isplatilo,”, zaključio je Raikkonen.

Raikkonen je na kraju bio primoran drastično usporiti i sačuvati gume te završio devet sekundi iza Hamiltona.

“Srećom, gume su izdržale do kraja utrke. Nije idealno, ali što je tu je.”

“Ovo nije katastrofa, ali zasigurno nije ono čemu sam se ja i momčad nadali,” dodao je Finac.

Izvor: GP1.hr