sport

Raikkonen: Svake godine ista priča

Medijski napisi i špekulacije o odlasku Kimija Raikkonena iz svijeta Formule 1 pojavljuju se uglavnom svake sezone, pa u skladu s navedenim niti ova aktualna nije iznimka.

Već nakon VN Azerbajdžana mediji koji prate Formulu 1 počeli su naveliko kalkulirati o tome koga će momčad iz Maranella angažirati kao zamjenu za Finca. Naravno, dodatni je razlog tomu činjenica kako jednom od “poželjnijih ulova” na gridu, Daniju Ricciardu, na kraju tekuće sezone ističe ugovor s Red Bullom.

Iako je iskusni Finac itekako upoznat sa spomenutim napisima i spekulacijama, čini se kako već poslovično hladnog Raikkonena takve stvari previše ne uznemiravaju.

“Svake godine ista stvar. Mislim da je tako barem zadnjih 15 godina. Svake godine sam vani,” rekao je Kimi.

Kroz šalu se osvrnuo i na točnost informacija i spekulacija.

“U svakom slučaju ako novinari nastave s tom praksom prije ili poslije bit će u pravu jer će se to jednom doista i dogoditi,” našalio se Finac.

Iako u poprilično zreloj dobi (na jesen puni 39 godina), Raikkonen kaže kako i dalje uživa u utrkivanju i ne zamara se onim što će se dogoditi za mjesec, dva ili tri.

“Ljudi u momčadi su uz mene. I dalje uživam u utrkivanju i to je jedini razlog zašto sam ovdje. Puno je različitih spekulacija svake godine, a većina ih nema veze s istinom. U svakom slučaju vidjet ćemo kako će se stvari odigrati,” rekao je Kimi.

Valja napomenuti kako je, unatoč nekim problemima i incidentima koje je imao u dosadašnjim utrkama, ovo najbolji Kimijev start u sezonu još od 2013. s tri podija iz četiri utrke i trećim mjestom u poretku vozača.

Izvor: GP1.hr