sport

Raikkonen: Zaslužio sam više

Kimi Raikkonen, Ferrari media

Kimi Raikkonen je rekao da iz najboljeg rezultata sezone, šestog mjesta, ne može izvući puno zadovoljstva, s obzirom da se pita što je moglo biti u Mađarskoj.

U završnici prve kvalifikacijske runde Ferrari se odlučio kockati i ne poslati Raikkonena van, ali odluka im se obila o glavu. Raikkonen je izbačen i kvalificirao se sedamnaesti, ali je zbog Magnussenovog starta iz boksa startao kao šesnaesti.

Kad je upitan što misli o rezultatu, Raikkonen je rekao:

“Od šestog mjesta ništa nemam. Mislim da smo zaslužili više, ali ne nakon jučer. Tu sam da pokušam i pobjeđujem u utrkama, u redu, ovo su dobri bodovi, ali ni blizu onog što želimo. Osjećaj bolida je bio dosta dobar cijeli vikend, ali imali smo tešku utrku da ostvarimo išta bolje od startne pozicije.”

Nakon mučenja kroz prvu polovicu sezone, Raikkonen je rekao kako je puno više nego prije uživao u utrkivanju.

“Sigurno, bilo je puno zabavnije. Osjećaj bolida je bio malo bolji, to vam olakšava život i više uživate. Utrka je bila zabavna. Teška, ali zabavna. Ipak, široka slika se ne mijenja od jednog rezultata. Bodovi i bolji rezultat su dobrodošli, ali to ne mijenja činjenicu da smo u nekim utrkama mogli osvojiti puno više bodova, no uvijek se nešto dogodi. Sretan sam zbog toga, ali sve skupa razočaravajuće je kako je prošlo i moramo osigurati da se neke stvari ne ponove. Bilo je znakova poboljšanja i bolid je puno bolji nego na početku godine, ali to je normalno.”

Finac je veći dio završnice proveo vrlo blizu Felipea Masse, ali nije ga mogao prestići.

“Nakon jučerašnjih pogrešaka i problema, na ovakvom mjestu je još uvijek teško pretjecati i nedostajalo nam je brzine po pravcu. Na početku utrke sam se čak s DRS-om mučio da prestignem Sauber. Bilo je nezgodno, ali smo se uspjeli probiti. Teško je, bili smo brži od Williamsa, ali nismo ga mogli proći i praćenje toliko dugo uništava gume. Imao sam trenutke kad sam došao blizu, ali bilo je nemoguće.”

Izvor: GP1.hr