sport

Red Bull bi se mogao vratiti na B specifikaciju za VN Rusije

Red Bull priprema se na nove kazne za iduću VN Rusije zbog vraćanja na staru B specifikaciju Renaultovog motora.

Iako je Max Verstappen startao iz prvog startnog reda i završio tik iza pobjednika na VN Singapura, vikend su obilježili i problemi na C specifikaciji Renaultovog motora.
Konkretno, Nizozemčev motor je usporavao i stvarao probleme kad god nije bio pod punim gasom.
Red Bull se nada da se problemi mogu riješiti prije nove utrke, no Christian Horner je otkrio da se momčad sprema i na opciju vraćanja B specifikacije za VN Rusije. Red Bull je već ranije najavio da su svjesni novih kazni zbog promjene motora, a duge ravnine u Rusiji omogućavaju šanse za pretjecanje ukoliko do kazni zaista i dođe.

Upitan od strane Motorsport.com-a, hoće li uspjeti riješiti probleme sa C specifikacijom, Horner je izjavio:

Nadamo se da ćemo riješiti problem do iduće upotrebe motora.”

Vjerojatnije je da ćemo koristiti B Specifikaciju za iduću utrku. Moramo još razmotriti, no izgleda da ćemo pokupiti kazne,” smatra Horner.

U prilog odluci da se ponovno vrate na B specifikaciju ide njezina pouzdanost, dok su iz Renaulta jasno naveli da to nije odlika nove, C specifikacije.

Taj potez momčadi bi omogućio pouzdaniju pogonsku jedinicu, što može biti važan faktor u nadolazećim utrkama poput Meksika, na kojem je Red Bull slavio prošle godine.

Prema Horneru, uzrok Verstappenovih problema je u lošem mapiranju motora za vlažne uvjete na stazi.

Mislim da je uzrok problema u lošem optimiziranju motora s obzirom na uvjete. To nas je pratilo kroz cijeli vikend, pogotovo u sporijim krugovima.”

Mislim da su momci obavili dobar posao u smanjivanju štete. No, onda ostanete s nekonzistentnim performansama motora, što je uzrokovalo i probleme s mjenjačem,” zaključio je Horner.

Izvor: GP1.hr