sport

Red Bull opet odgađa odluku o motoru za sljedeću sezonu

Red Bull će ipak još malo pričekati s objavom s kojim će motorom sljedeće sezone voziti.

Prema najavama ta objava se trebala dogoditi nakon VN Kanade sljedećeg vikenda ali je očito prolongirana.

Šef Renaulta, Cyril Abiteboul, kaže kako je frustriran ovakvim ponašanjem njihovog kupca te da se očito jako nećkaju s prelaskom na Hondu.

”Stvarno ne razumijem ovakvo ponašanje. Žele čekati do VN Kanade a onda u ponedjeljak nam neće dati nikakav odgovor.”

Abiteboul je dodao kako oni stvarno žele nastaviti suradnju s Red Bullom ali pod nekim uvjetima.

”Želimo nastaviti raditi s Red Bullom ali moramo imati barem trogodišnje jamstvo kako će sve biti u redu. Onda ćemo moći više ulagati jer ćemo imati neku veću sigurnost,” zaključio je Abiteboul.

Christian Horner, glavni u Red Bullu, je izjavio kako će sigurno pričekati duže nego očekivano, čak nekih mjesec dana poslije VN Kanade.

”Bit će sigurno nekih mjesec dana. Krajem lipnja ili početkom srpnja možete očekivati odluku. To je vremenski period o kojem smo uvijek pričali.”

”Želimo usporediti unaprijeđene motore Honde i Renaulta nakon Montreala. Nakon toga ćemo znati više.”

Činjenica koja najviše zabrinjava Hornera je to da Ferrari i Mercedes imaju te famozne ”party mode” načine rada motora koje Renault nema, i to je u kvalifikacijama jako skupo.

”Ako se ne varam, u posljednjih 6 utrka 5 najbržih krugova smo napravili mi. Ako dobijemo mogućnost korištenja najjačeg načina motora u Q2 i Q3 onda ćemo i Ferrariju i Mercedesu zagorčati život.”

Dodajmo još samo da je sat vremena prije početka VN Monaka iz prostorija Red Bulla izašla delegacija Honde. Iz toga možemo vidjeti da se ozbiljno razmatra prelazak na japanskog proizvođača motora.

Izvor: GP1.hr