sport

Red Bull s Marcom Marquezom dogovara testiranje F1 bolida

Višestruki svjetski prvak MotoGP-a sudjelovanjem u privatnom testiranju organiziranom od strane Red bulla u Austriji sljedećeg mjeseca, „okusiti će„ po prvi puta kako stvari funkcioniraju u bolidu Formule 1.

Marquezov momčadski kolega iz Honde, Dani Pedrosa i deveterostruki svjetski prvak u motocrossu, Tony Cairoli, također će sudjelovati u testiranju na Red Bull Ringu 5. i 6. lipnja.

Ostaje otvoreno pitanje o tome kojom će točno verzijom bolida trojica vozača upravljati, no najvjerojatnije će sadržavati V8 motore, dakle iz 2013. godine ili ranijeg perioda.

Dvojica španjolskih i talijanski vozač u narednim će se danima uputiti u Milton Keynes – sjedište Red Bulla F1, kako bi isprobali sjedala i proveli neko vrijeme na timskom simulatoru vožnji.

Marc Marquez i Pedrosa do sada su vozili japanski Formula 3 bolid na Hondinom „Danu zahvalnosti„ gdje su vozači mogli demonstrirati brzinu svojih bolida, automobila i motocikala te isprobati raznovrsnu opremu.

Inicijativa Red Bulla jednaka je onoj njihova rivala u energetskim pićima – Monstera, kada su prije dvije godine dogovorili testiranje za Jorgea Lorenza u Silverstoneu. Tada je Lorenzo vozio bolid Lewisa Hamiltona kojim je Britanac osvojio prvenstveno 2014. godine.

Valentino Rossi također nije stranac Formuli 1, nakon mnogih testiranja i vožnji u Ferrariju, tijekom 2006. godine kada je razmatrao promjenu disciplina, prije no što je u konačnici odlučio ostati u MotoGP-u.

Izvor: GP1.hr