sport

Red Bull se nada da Lotus prelazi na Mercedesove motore

Red Bull

U Red Bullu jedva čekaju da Lotus prestane koristiti usluge Renaulta. Ekipa iz Enstonea ove godine s francuskim proizvođačem ima jako lošu sezonu po pitanju performansi i pouzdanosti a priča se o tome da će od 2015. pa nadalje koristiti Mercedesove motore. Aktualni svjetski prvaci, ekipa Red Bull, ove godine također se mučila s Renaultovom pogonskom jedinicom ali austrijska momčad reagirala je brzo te su uputili oštre kritike na račun svog partnera i dobavljača motora. Nedavno se u vrhu Renaulta dogodila promjena u menadžmentu, Cyril Abiteboul iz Caterhama vratio se u Renault kako bi postavio novu strukturu za 2015. i godine iza nje. Helmut Marko iz Red Bulla nedavno je rekao da je Renault napravio veliku grešku kada je jednako tretirao njih i momčad Lotusa. Prelazak na Mercedesove motore još nije potvrđen.

“Usko radimo s Renaultom nakon njihove nedavne promjene u menadžmentu”, rekao je šef Red Bulla Christian Horner u Mađarskoj. Imamo dobar odnos s njima i mislim da Cyril radi odličan posao. Postajemo sve više uključeni – poput prave tvorničke momčadi.”

Red Bull bi tada trebao biti Renaultov jedini fokus u 2015. Jedino će ekipe koje su povezane s Red Bullom dobiti njihov motor. To su dvije momčadi, Toro Rosso i Caterham koji koristi Red Bullove mjenjače.

“Cijeli fokus će tada biti na Red Bullu”, rekao je Horner. “Motor će zatim biti dostavljen Toro Rossu. Naravno da to čini razliku. To bi bilo pozitivno za nas a također ima smisla i za Renault.”

Izvor: GP1.hr