sport

Renault cilja na najbolji motor za 2018.

Nakon ohrabrujuće povratničke kampanje francuskog automobilskog diva, Cyril Abiteboul kaže kako Renault cilja na razvoj najbolje pogonske jedinice za 2018. godinu.

Nakon loše 2015., Renault i njegovi partneri, a posebice Red Bull, nalazili su se na korak do prekida suradnje, no ove sezone se ekipa iz Milton Keynesa sa poboljšanom Renaultovom pogonskom jedinicom našla čak 14 puta na podiju, uz jednu prvu startnu poziciju i dvije pobjede, te se vratila u sam vrh Formula 1 ekipa.

Još važnija činjenica je da je Renaultov motor pokazao odličnu pouzdanost, dok su ostali proizvođači pogonskih jedinica uključujući i dominantni Mercedes, imali više problema s pouzdanošću.

“Naš najveći uspjeh je naš napredak s pogonskom jedinicom. Nakon loših performansi i loše pouzdanosti, uspjeli smo napredovati do te granice da je naša pogonska jedinica postala najpouzdanija. Naše performanse i dalje nisu na razini na kojoj bi trebale biti, ali poduzimamo određene korake kojima ćemo sustići konkurenciju i imati najbolji motor najranije na početku 2018. godine,” rekao je Abiteboul.

Renaultov šef Frederic Vasseur je nedavno izjavio kako je Renault počeo raditi na potpuno novoj pogonskoj jedinici za sljedeću sezonu nakon što je odbačen sistem s razvojnim tokenima.

Izvor: GP1.hr