sport

Renault donosi novi MGU-K na VN Austrije

Renault je uspio za VN Austrije pripremiti dugo očekivanu poboljšanu verziju MGU-K!

Novi MGU-K koji je trebao biti uveden u pogonsku jedinicu početkom 2017. godine je uz jako puno zakašnjenja napravljen i pripremljen za predstojeću utrku u Spielbergu.

Šef momčadi Renaulta, Cyril Abiteboul, je otkrio kako neće sve ekipe koristiti poboljšanu verziju MGU-K zbog limita od samo dva dijela u sezoni, iako je Renault stavio na raspolaganje svim ekipama tu mogućnost.

”Na raspolaganju je svim bolidima koji to hoće ali, nisu sve ekipe odlučile uvesti novi dio za Austriju.”

”To je ono što smo jako dugo iščekivali, ali je mali problem to što neće svi htjeti koristiti novu specifikaciju već onu stariju koja je lošija i podložnija problemima. Međutim, naša filozofija je takva da poštujemo odabire ekipa.”

Nova specifikacija MGU-K dolazi odmah nakon problematične VN Francuske u kojoj je Carlos Sainz pri kraju utrke imao velikih problema s otkazivanjem upravo te komponente pogonske jedinice.

”Znali smo da je pri kraju svog radnog vijeka te smo probali što više produžiti taj vijek trajanja jer smo znali da za sljedeći vikend dolazi bolja i pouzdanija verzija.”

”Nije uopće tako strašna situacija jer upravo to pokazuje kako radimo na limitu i prihvaćamo rizik i probleme koje se mogu dogoditi,” zaključio je Abiteboul.

Izvor: GP1.hr