sport

Renault zadovoljan Magnussenovim vožnjama

Renaultov generalni direktor Cyril Abiteboul je zadovoljan predstavama svog vozača Kevina Magnussena, koji je u momčad stigao nakon odlaska Pastora Maldonada. Mladi Danac je prije toga proveo dvije godine u McLarenu gdje je najprije bio trkaći, a potom rezervni vozač.

“On je po prirodi vođa”, rekao je Abiteboul danskim medijima u Kini. “Trenutno ima ugovor samo na jednu godinu, ali s obzirom na posao koji je dosad napravio, ne vidim razlog zašto ne bismo nastavili surađivati.”

S druge strane, njegov momčadski kolega Jolyon Palmer se dosta žalio na ponašanje svog Renaulta nakon utrke u Kini koju je završio na posljednjem mjestu. Magnussenov sunarodnjak i bivši trkaći vozač, 46-godišnji Jason Watt, tvrdi da su Palmerove vožnje u Šangaju bile jako loše.

“Kevin je stvarno imao prednost u Kini. Morate priznati da je Renault imao težak vikend u Šangaju, ali skoro je sramotna činjenica da je Palmer bio iza Manora u utrci u kojoj nije postojalo ništa loše s bolidom. Ako nastavi ovako, onda mu čak ni novac koji donosi neće osigurati mjesto u momčadi”, rekao je Watt.

Renault još uvijek nije odlučio koliko će ovogodišnjih napora prebaciti na bolid za 2017., ali Abiteboul kaže da se u Viryju punom parom radi na pogonskoj jedinici. Prva nadogradnja se očekuje u Kanadi.

“Bez obzira na ono što radimo s bolidom, moramo imati kompetitivniji motor. Ne mogu točno reći koliko će konjskih snaga donijeti novi motor, ali mislimo da će razmak koji sada imamo za Mercedesom biti prepolovljen.”

“Mercedes je napravio odličan posao te su daleko ispred nas, ali isto tako mislim da im je ostalo manje prostora za napredak, zbog čega nam ih je lakše sustići. Zapravo, vjerujemo da smo već smanjili zaostatak s poboljšanjima koja smo napravili tijekom zime. Razvoj će se nastaviti, u suprotnom ću dobiti otkaz”, nasmijao se Francuz.

Izvor: GP1.hr