sport

Ricciardo cilja na prvo postolje u 2016.

Daniel Ricciardo kaže kako izgled Circuit de Barcelone-Catalunye predstavlja priliku da se Red Bull bori za postolja na VN Španjolske.

Australac je svoje prvo postolje u karijeri osvojio upravo na toj stazi prije dvije godine, a ovu sezonu je otvorio s četvrtim mjestima u Australiji, Bahreinu i Kini.

Ricciardo, koji dobiva novog momčadskog kolegu Maxa Verstappena, kaže kako vjeruje da njegov RB12 može biti među tri najbrža bolida.

“Barcelona označava početak ljeta, vrijeme se poboljšava i često smo jako dobri u Barceloni. Veselim se. Stazu poznajem jako dobro jer provodimo dosta vremena tamo, ali uvijek postoje stvari koje možete naučiti od staze. Ne želim reći da ju cijelu poznajem, ali imao sam nekoliko utrka tamo i ako sve skupa spojimo možemo imati dobar vikend. Razina downforcea na stazi je relativno visoka pa možemo većinu stvari na bolidu posložiti kako bi išao brže. Staza je teška i za gume, ali tu smo malo bolji od nekih drugih momčadi. Sve to nam može biti dobra prilika za postolje,” rekao je Ricciardo.

Izvor: GP1.hr