sport

Ricciardo: F1 bi trebao saslušati i naša mišljenja

Vozač Red Bulla, Daniel Ricciardo, misli da bi se vlasnici Formule 1 trebali konzultirati s vozačima prije nego što donesu važne odluke o novim pravilima.

Tijekom vikenda u Španjolskoj Liberty Media predstavila je pojednostavljena pravila o aerodinamici za 2019. godinu kako bi vozači mogli više pretjecati, a samim time i više se boriti za bolja mjesta u poretku.

S tom odlukom se nije složio Sebastian Vettel, jer tvrdi da bi bilo smiješno uvesti sporije bolide sljedeće sezone, a nedavno su htjeli da budu što brži. Također, misli da bi trebali uzeti u obzir i mišljenje vozača prije bilo kakvih odluka, a njegovo mišljenje dijeli i Ricciardo.

“Slažem se s Vettelom. Nemam pojma što su promijenili. Načuo sam samo da se radi o promjenama u aerodinamici. Ne pokušavam biti smiješan, ali stvarno ne znam što rade niti što su odlučili ili promijenili. Mislim da bi bilo u redu od njih da nas pitaju ako se možemo i mi uključiti.”

“Mi bismo trebali biti uključeni u donošenju odluka jer smo mi ti koji vozimo. Nismo inženjeri ali mi znamo najbolje kako se bolid ponaša dok smo u njemu. Barem bi trebali saslušati naše mišljenje,” smatra Australac.

Iako se ponekad momčadi i njihovi vozači ne slažu oko nekih promjena, Australac misli da vlasnici propuštaju vrijedne informacije od vozača.

“Neki se vozači mogu složiti s promjenama ali se njihove momčadi ne slažu s njima, a to onda postaje problem. Ali svejedno mislim da bi se i nas trebalo pitati za mišljenje,” komentirao je Red Bullov vozač.

Izvor: GP1.hr