sport

Ricciardo: Htio sam plakati

Današnji pobjednik Velike Nagrade Monaka, Daniel Ricciardo, priznao je da je htio “sjesti i plakati” kada je shvatio da gubi snagu u utrci koju vodi.

Zbog kvara MGU-K jedinice koji je rezultirao gubitkom snage, činilo se da će Ricciardo morati odustati prije kraja nakon što je startao prvi i dominirao cijelom utrkom. No, Australac nije odustao i uspio je zadržati prvo mjesto do kraja iako je imao na raspolaganju samo pet brzina.

“Start je dobro prošao, teži dio je završio i trebalo je samo završiti utrku. Onda negdje u 18. krugu kada sam izlazio iz zavoja, osjetio sam da nema više tu snagu na koju sam navikao. Htio sam samo zatvoriti oči i plakati jer sam pomislio da je kraj.”

“Morali smo preživjeti s ovim problemom do kraja jer ga nismo mogli riješiti, nego smo radili na drugim stvarima.”

Australac je uspio pobijediti u Monaku nakon 2016. godine kada mu je pobjeda pobjegla pred očima nakon što momčad nije bila spremna za njegov dolazak u boks.

“Nakon što mi je 2016. godine pobjeda pobjegla i kada sam danas osjetio gubitak snage pomislio sam: “Što moram učiniti da pobijedim ovdje?” Napravio sam sve ovaj vikend, napravio sam sve i te godine, zato sam htio plakati i sakriti se u kut.”

“Kada je inženjer rekao da neće biti bolje, rekao sam si da će pobjeda biti slađa ako uspijem nešto smisliti,” dodao je Ricciardo.

Šef momčadi, Christian Horner, priznao je da su razmišljali o odustajanju.

“Preko radijske komunikacije su javili da ćemo morati odustati, ali sam rekao da ako već vodimo, onda ćemo i nastaviti voziti.”

“Njegov bolid je izgubio oko 25% snage motora, a to u ovom slučaju znači da će se temperatura kočenja znatno povisiti. Morao je hladiti kočnice, a Vettel je bio odmah iza njega. Nije smio previše zakočiti, nije smio napraviti pogrešku. Uz sve ostale stvari koje je morao napraviti, uspio je pobijediti,” komentirao je Horner.

Izvor: GP1.hr