sport

Ricciardo: Imamo šanse za pobjedu

Red Bullov vozač, Daniel Ricciardo, na današnjim kvalifikacijama je pokazao svoje umijeće završivši na prvom mjestu za start sutrašnje utrke u Monte Carlu. Momčad će tako odvoziti svoju 250. utrku sa svojim vozačem.

Prošlogodišnji pobjednik utrke, Sebastian Vettel, pridružit će se Australcu na drugom mjestu na startnoj liniji, dok se Lewis Hamilton našao na trećem mjestu.

Mercedes ni Ferrari nisu mogli dostići brzog Ricciarda na hypersoft komponentama zbog čega je Vettel bio 0.229 sekundi sporiji. Međutim, drugi vozač Red Bulla, nije uspio odvoziti kvalifikacije jer nisu uspjeli zamijeniti mjenjač na vrijeme zbog sudara u trećem treningu.

Ricciardo je oduševljen rezultatom i motiviran za sutrašnju utrku.

“Još samo da odvozimo utrku i onda možemo slaviti. Napravio sam sve što sam mogao, a sutra idemo završiti ovaj posao!”

“Stvarno sam sretan, a bit ću još sretniji ako sutra budem na vrhu postolja. Sad pokušavam biti što smireniji, za sada sam radio sve što mogu tako da sam zadovoljan s time i sa svime što je momčad napravila. Sada sam napravio pola posla od planiranog, pa ćemo ga pokušati sutra i završiti, a svakako sam si to olakšao s prvim mjestom na startnoj liniji.

“U Q3 sam pokušao maksimizirati sve što sam naučio vozeći u prijašnjim sesijama. Imao sam samopouzdanje koje se stekao već u četvrtak i onda je trebalo naći samo pravi ritam, što je na ovoj stazi jako bitno. Znao sam da će bolid biti jak pa sam izvukao to najbolje iz njega.”

“S druge strane, Verstappen nije uspio odvoziti kvalifikacije, ali to je Monako koji gura tvoje granice. Pronalaženje ravnoteže, čak i s dobrim bolidom, nije lako. Ako smo pametni i ako ćemo voziti kako smo i do sada, imamo jako dobre šanse za pobjedu,” rekao je Ricciardo.

Izvor: GP1.hr