sport

Ricciardo: Još jedna pobjeda i bit ću autsajder za naslov

Daniel Ricciardo smatra kako će ga još jedna pobjeda prije ljetne stanke zacementirati na mjestu ‘autsajdera’ za naslov svjetskog prvaka 2018. godine.

Red Bullov vozač osvtavio je svoju drugu pobjedu ove sezone u Monaku prošloga vikenda te je time skočio na treće mjesto sa 72 boda na svome kontu, 28 iza vodećeg Lewisa Hamiltona.

Ipak, Red Bull ne može baš uvijek parirati Mercedesu i Ferrariju zbog slabije pogonske jedinice, a to najviše dolazi do izražaja tijekom kvalifikacija. Međutim, Ricciardo je ostvario isti broj pobjeda do sada kao Hamilton te drugoplasirani Sebastian Vettel.

“Mislim da je to prirodno pitanje nakon pobjede,” rekao je Australac nakon pitanja da li se može boriti za naslov prvaka.

“Lewis još uvijek ima prednost ispred mene. Nije nemoguće, ali to mi nije na pameti još. Čak i da je, neću promijeniti način na koji vozim i pokušavam napasti.Vjerojatno moramo na još jednoj stazi prije ljetne stanke pokazati da možemo pobijediti još jednom i tek onda možda imamo jednu malu šansu ‘iz drugog plana’,” dodao je Ricciardo.

Najbolja prilika za pobjedu prije ljetne stanke definitivno je Mađarska gdje je Red Bull tradicionalno jaka momčad. Šanse za pobjedu mogao bi povećati i Renault koji planira nadogradnje na svom motoru već u Kanadi idućeg vikenda.

Što se tiče Ricciarda, on kaže kako će mu utrka u Montrealu biti zanimljiva te mu je kratkoročni cilj osvojiti nekoliko postolja.

Izvor: GP1.hr