sport

Ricciardo: Namjerno sam dodirnuo Vettela kotačima

?

Red Bullov Daniel Ricciardo, priznaje kako je namjerno kotačima dodirnuo Sebastiana Vettela u 22. krugu utrke. Australac kaže da je to učinio kako bi zabavio publiku i priuštio gledateljima dozu uzbuđenja.

Vettel je u svom Ferrariju bio brži od Ricciardovog Red Bulla, te ga napao u zavoju broj šest s vanjske strane. U sljedećem zavoju Nijemac je imao unutarnju stranu, ali ga je Ricciardo pokušao zatvoriti i u jednom trenutku dodirnuli su se kotačima. Daniel kaže kako je to sve bio dio plana da zabavi publiku.

”Iskreno, malo mi je bilo dosadno pa sam pomislio idemo se malo udariti kotačima i podići publiku na noge! Lagao bih da kažem da nije bilo namjerno, znao sam da neće biti nikakve štete. Samo malo dima za publiku,” rekao je Ricciardo u šali nakon utrke.

“I like this way of overtaking” – Vettel
So do we! pic.twitter.com/eLm8jOrwNR

— Formula 1 (@F1) April 10, 2017

Ricciardo je isto tako dodao da je drugo zaustavljanje u boksu bila prekretnica za njegovu utrku jer je pokušao uloviti svog momčadskog kolegu, Maxa Verstappena.

”Prvi stint bio je frustrirajući. Pokušao sam se držati koliko sam mogao, ali nisam imao nikakve šanse.”

”U drugom zaustavljanju napravili smo neke promjene na bolidu. Podesili smo malo prednje krilo i to je omogućilo prednjim gumama da prorade, nakon toga bolid je bio puno brži,” objasnio je Australac.

Izvor: GP1.hr