sport

Ricciardo oduševljen nakon druge pobjede

Daniel Ricciardo, Red Bull media

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo pobjednik je VN Mađarske a dodao je da pobjeda s Hungaroringa na njega djeluje kao i ona iz Kanade. Australac je startao s četvrtog mjesta ali mu je u proboju do prvog mjesta pomogao sigurnosni automobil. Ricciardo je u zadnjim krugovima prešao Hamiltona i Alonsa i tako došao do druge pobjede u karijeri.

“Osjećaj je jednako dobar kao i nakon prve pobjede. Sigurnosni automobil na početku utrke nam je pomogao što se ne može reći za njegov drugi izlazak ali smo na kraju ipak uspjeli. Bilo je vrlo zabavno u zadnjim krugovima.”

Ricciardo je priznao da je osjetio strah sredinom utrke kada je njegov RB10 pogodio manji problem.

“Sredinom utrke sam se uplašio jer smo par krugova imali neke probleme. Nedostajalo nam je snage pa sam mislio da bi utrka za mene mogla biti završena prije planiranoga ali smo uspjeli riješiti taj problem.”

Dodao je i da je nakon prve pobjede u Kanadi htio još više:

“Prva pobjeda je posebna ali nakon nje definitivno želite još više. Jako sam želio ovu drugu pobjedu i sada se osjećam jako dobro. Naravno, želim zahvaliti i momčadi. Nikada nisu stavljali prevelik pritisak na mene. U ovoj pobjedi uživam isto kao i u onoj iz Kanade”, zaključio je Ricciardo.

Izvor: GP1.hr