sport

Ricciardo: Red Bull nije na razini Mercedesa i Ferrarija

Daniel Ricciardo kaže kako Red Bull još uvijek nije na razini Mercedesa i Ferrarija, ali tvrdi da su dovoljno blizu da se bore za vodeće pozicije.

Ricciardo je postavio drugo najbrže vrijeme na petom danu testiranja, gdje je bio sporiji samo 0.174 sekundi od najbržeg kruga Felipea Masse u Williamsu. Međutim, Australac je svoje vrijeme postavio na najmekšoj komponenti guma ultrasoft, dok je Massa svoje najbrže vrijeme odvozio na supersoftu. Sebastian Vettel u Ferrariju odvozio je treće najbrže vrijeme samo 0.006 sekundi sporije na soft gumama.

Daniel kaže kako su Mercedes i Ferrari pokazali svoju pravu brzinu te da su malo ispred Red Bulla.

”Svaki dan se poboljšavamo. Od prvog dana impresioniran sam bolidom i osjećam kako se razvija iz dana u dan. Svi u momčadi su vrlo optimistični. Nisam siguran da smo na razini Mercedesa i Ferrarija, ali stižemo ih,” rekao je Ricciardo.

Na pitanje misli li da je Ferrari glavni favorit ove sezone, rekao je da izgledaju vrlo dobro, ali isto tako da je Mercedes još uvijek ispred svih.

”Ferrari je pokazao odličnu formu do sada na testiranju. Mercedes izgleda jako dobro i vjerujem da će još uvijek biti jako brzi. Williams je danas izgledao odlično, iako su se prošli tjedan dosta mučili s bolidom. Danas su napravili veliku kilometražu i izgledaju jako dobro. Gdje je Red Bull trenutno to nismo sigurni, ali vlo smo blizu vrhu,” dodao je Daniel.

Izvor: GP1.hr