sport

Ricciardo: Rezultat nema veze s novim motorom

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo, koji ovog vikenda nastupa s B-specifikacijom Renaultove pogonske jedinice, drugi slobodni trening je završio šest desetinki ispred bržeg Mercedesovog vozača, Lewisa Hamiltona. Aktualni svjetski prvaci su praktički jedini svoje najbrže vrijeme odvozili na korištenom setu ultrasofta te su se danas više fokusirali na duže stintove. Međutim, Ricciardov tempo sugerira da austrijska momčad ovog vikenda možda može biti kandidat za pole position.

“Ovdje imamo dobar bolid pa mislim da je ova prednost tu zahvaljujući i motoru i bolidu. Uvijek sam govorio da treba vidjeti kakvi ćemo biti u kvalifikacijama, ali danas sam zadovoljan. Ova staza je sigurno jedna od onih na kojoj možete pronaći malo više ako ste voljni pritiskati na samom limitu. Uvijek sam uživao na ovoj stazi, poslijepodne sam se osjećao ugodnije kada je riječ o balansu, mislim da smo napredovali.”

Na pitanje koliko njegov rezultat ima veze s poboljšanim motorom, a koliko s njegovim performansama, Ricciardo je odgovorio u svom stilu.

“Rekao bih 99.9% ja, a 0.1% sve ostale stvarčice tu i tamo!”, nasmijao se Australac.

“Stvari ovise o tome kakva će staza biti u subotu, ali ako se ne promijeni puno, onda mislim da nećemo dirati puno toga, samo ćemo ih prenijeti na nedjelju. Sada imam veliko povjerenje u bolid i mislim da je to najvažnija stvar kod bolida na ovoj stazi.”

Izvor: GP1.hr