sport

Ricciardo u Monzi s kaznom zbog novog motora

Vozač Red Bulla će morati prihvatiti kaznu jer će se u njegov bolid ugraditi nova specifikacija motora. Već se neko vrijeme znalo da će momčad dobiti kaznu zbog nove nadogradnje. No, namjerno se čekalo VN Italije kako novi dio ne bi došao preuranjeno.

Bolid Maxa Verstappena će također biti usklađen s novom promjenom ako se one pokažu pogodnima na Riccardovom bolidu. Još se ne zna koje dijelove će Nizozemac odabrati za trkaći vikend. Ako će to biti V6 motor i MGU -H, neće dobiti kaznu. U slučaju ugradnje drugih komponenti, Max će doživjeti pad u startnom poretku.

Tvornička momčad Renaulta je odlučila kako odgađa predstavljanje nove verzije pogonske jedinice zbog problema s pouzdanošću. Cyril Abiteboul je izjavio kako njegova momčad ne može dopustiti eksperimentiranje jer mora pokušati zadržati četvrto mjesto u poretku konstruktora.

Red Bull smatra kako će eventualni gubici biti beznačajni za borbu u prvenstvu te bi radije isprobao novu verziju u potrazi za boljim rezultatom. Christian Horner pojašnjava što ova promjena znači za momčad.

“Red Bull je izdvojio izvjestan novac kako bi ugradio novi motor u bolid. Morali smo ga prilagoditi našem sustavu hlađenja i sličnim stvarima. Ako imamo prostora za poboljšavanje i možemo ostvariti rezultat surađujući bolje s dobavljačem goriva”

“Isprobat ćemo motar u petak i procijeniti hoćemo li ga zadržati ostatak vikenda,” objasnio je Horner.

Horner priznaje kako smatra da će Monza biti prilično nemilosrdna prema novom motoru. Za konkretnije rezultate čeka utrke koje slijede.

“Ako je problem u učinkovitosti,nismo baš zabrinuti. Dolaze utrke poput Meksika, Singapura i prilike da jače zaprijetimo Ferrariju i Mercedesu. Naravno, hvatamo svaku raspoloživu desetinku,” zaključio je Horner.

Izvor: GP1.hr