sport

Ricciardo uzbuđen zbog povratka na mjesto prve pobjede

Daniel Ricciardo kaže kako mu je put na mjesto održavanja VN Kanade uvijek poseban osjećaj jer je Red Bullov vozač upravo na toj stazi 2014. godine uzeo svoju prvu pobjedu u Formuli 1.

Te godine Mercedes je bio svijet za sebe te im nitko nije mogao parirati. Međutim, Australac je iskoristio probleme Lewisa Hamiltona s kočnicama i Nice Rosberga s MGU-K te je u pretposljednjem krugu došao u vodstvo.

Ricciardo se nada da će u Montrealu ostaviti VN Monaka iza sebe te da će značajno popraviti kanadski rezultat u odnosu na prošlu godinu.

“Volim Kanadu, volim Montreal. Grad je odličan i uživam na stazi. Volim tamošnje ljude jer je jako prijateljski grad. To mi je sigurno jedna od pet najdražih utrka,” rekao je Ricciardo i nastavio.

“To je mjesto gdje stvarno možete pritisnuti bolid kroz šikane, a to je zabavno. Volim utrku, moja prva pobjeda u Kanadi će uvijek biti posebna pa se veselim povratku. Nažalost, prošle godine je to vjerojatno bila moja najgora utrka sezone, ali se nadam kako će ove godine biti puno bolje.”

Ricciardo također smatra kako je još jedna od posebnosti Montreala to što je sličan njegovoj domaćoj utrci u Melbourneu.

“Grad je sličan Melbourneu. Imate dosta stvari za raditi, puno je kulture. Dosta je nalik europskom gradu i ljudi su super prijateljski nastrojeni. Volim i domaću kuhinju. Pogotovo jastoga kojeg sam jeo nakon prošlogodišnje utrke, a koji je prokleto dobar,” zaključio je Australac.

Izvor: GP1.hr