sport

Ricciardo: Volim kada je trkaći vikend dva tjedna zaredom

Red Bullov vozač, Daniel Ricciardo, kaže da je obožavatelj utrka koje se održavaju dva tjedna zaredom te da mu to pomaže u održavanju ritma.

Ove godine je kalendar Formule 1 najduži u povijesti, što znači kako će se dosta utrka održavati jedna za drugom. Tako su vozači iz Montreala odmah otišli u Baku, a ni u srpnju ih ne čeka ništa manje posla. Čekaju ih četiri utrke u pet tjedana. Prvo kreće Austrija, nakon tjedan dana Velika Britanija, a Mađarska i Njemačka su također u samo sedam dana razlike.

“Volim dvostruke trkaće vikende. Odlično je jer održava ritam. Da imamo stanku od tri tjedna, pojeo bih se,” rekao je Australac.

Iako je Austrija domaća utrka za Red Bull, momčad nije zabilježila posebno dobre rezultate u protekle dvije godine. Ricciardo je tako završavao kao osmi i kao deseti.

Međutim, Australac je uvjeren kako će ove godine situacija na Spielbergu biti puno bolja.

“Staza je dosta kratka, ali je zabavna. Volio bih da ima više zavoja, ali i bez toga je zabavna. Protočna i brza. U prošlosti nismo imali rezultate kakve smo htjeli, ali mislim da sada dolazimo s najboljim paketom i da nas on može plasirati u top pet,” dodao je Ricciardo.

Izvor: GP1.hr