sport

Robert Kubica jedan od kandidata za Hartleyevo mjesto

Rezervni i razvojni vozač Williamsa, Robert Kubica jedan je od niza kandidata koji se spominju kao zamjena za Brendona Hartleya u Toro Rossu.

Hartley je za Toro Rosso debitirao na lanjskoj VN SAD-a u Austinu. Njegov najbolji rezultat je deseto mjesto iz Bakua ove sezone. To je jedini bod koji je dosad osvojio za razliku od momčadskog kolege Gaslya koji ih ima 18 te drži jedanaesto mjesto u poretku vozača.

Iako ima ugovor za cijelu sezonu, mjesto u momčadi mu je ugroženo. Jednom prilikom je Helmut Marko izjavio kako nemaju namjeru mijenjati vozača usred sezone, no izgleda da se situacija promijenila.

“Situacija oko Brendona nije zadovoljavajuća. Razmislit ćemo o svemu te odlučiti što ćemo uraditi u budućnosti,” rekao je Marko ovog tjedna.

U sličnoj situaciji je bio i Daniil Kvyat koji je nakon nekoliko upozorenja ostao bez ugovora s momčadi.

Ostala imena koja se povezuju kao zamjena za Hartleya su Pascal Wehrlein, Antonio Giovinazzi, Artem Markelov (iako manje vjerojatno nakon njegovih kritika upućenih prema Marku), Sean Gelael, a izgleda da bi u obzir mogao doći i japanski vozač kojeg odabere Honda kako bi još bolje učvrstili svoj odnos.

Izvor: GP1.hr