sport

Rosberg: Bio sam sretan kad je Verstappen otišao u boks

Red Bull je na VN Brazila pokušao sve kako bi došli do pobjede pa su se tako Daniel Ricciardo i Max Verstappen kockali sa intermediate gumama, što se ispostavilo kao velika taktička pogreška. Vodeći čovjek prvenstva, Nico Rosberg, priznaje kako mu je odluka o povlačenju Verstappena u boks izmamila osmijeh na lice.

”Bio sam jako sretan kad sam vidio da Verstappen odlazi u boks, znao sam da riskiraju sve za pobjedu, zato su to i napravili, ali mislim da to nije bio pravi potez. Bio sam vrlo iznenađen, jer su upravo tada najavili kako će kiša još pojačati. U slučaju i da su intermediate gume funkcionirale, to bi trajalo samo nekoliko krugova, jer je kiša u međuvremenu pojačavala.”

”Bio sam uvjeren da su intermedije pogrešna odluka, jer ako sam se ja na full wet gumama mučio sa nepredvidljivim aquaplaningom, tada intermediate nikako nije bio dobar odabir,” izjavio je Rosberg.

Rosberg je rekao kako mu je cilj bio pobijediti u utrci, ali je priznao da je vrlo zadovoljan drugim mjestom, pogotovo u onakvim vremenskim uvjetima.

”Pokušavao sam pobijediti, pogotovo u prvoj polovici utrke, razmišljao sam na koji način bi se mogao probiti naprijed, ali u isto vrijeme bio sam realan. Znao sam da će biti vrlo teško proći Verstappena, jer je imao isti tempo kao i mi,” dodao je Rosberg.

Rosberg ima 12 bodova prednosti ispred svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, a odluka o svjetskom prvaku bit će donešena na posljednjoj utrci sezone, u Abu Dhabiju, na stazi Yas Marina.

Izvor: GP1.hr