sport

Rosberg i dalje oprezan zbog Hamiltona

Mercedesov vozač, Nico Rosberg, startat će s najbolje startne pozicije u utrku za VN Europe, dok će njegov momčadski kolega, Lewis Hamilton, startati tek kao deseti. Međutim, Nijemac je i dalje vrlo oprezan jer smatra kako će se Britanac brzo vratiti.

Hamilton je tijekom kvalifikacija nekoliko puta izašao izvan staze, a onda je u trećoj kvalifikacijskoj rundi udario u ogradu te će startati s desetog mjesta. Rosberg je sjajnim vremenom uzeo pole position.

“U Q3, Lewis je u prvom krugu izašao sa staze ispred mene. Ja sam morao napustiti svoj krug. Na kraju sam imao priliku samo za još jedan pokušaj, ali uspio sam ga sastaviti. Osjećao sam da je to dovoljno za pole nakon što sam čuo da je Lewis ispao,” rekao je Nijemac.

“Odličan je osjećaj startati s prvog mjesta jer imam najbolju priliku sutra. Staza je dosta zahtjevna i ne dopušta vam se niti jedna pogreška. Bit će to dugačka utrka s puno događaja. Očekujem brz oporavak Lewisa, iako starta s desetog mjesta. Vidjeli smo da je već jednom završio drugi iako je startao sa začelja,” dodao je Rosberg.

Izvor: GP1.hr