sport

Rosberg: Jedan od mojih najboljih krugova

Nico Rosberg kaže kako je njegov krug, kojim je uzeo najbolju startnu poziciju za VN Njemačke, jedan od najboljih koji je ikad odvezao.

“Da, sigurno. Jedan od mojih najboljih. Posebno kada u obzir uzmete okolnosti, rezultat je izuzetno zadovoljavajući,” rekao je Mercedesov vozač.

Što se tiče okolnosti u Rosbergovoj izjavi, ponajviše je mislio da svoj prvi pokušaj u Q3 gdje je morao napustiti stazu zbog tehničkih problema. Zbog toga mu je drugi pokušaj ujedno bio i jedini za postavljanje vremena, a on je odvezao odličan krug te je postavio vrijeme od 1:14.363.

Rosberg kaže kako nije znao što je pošlo po zlu u prvom pokušaju.

“Ne, još ne znam. Gas je prestao raditi, nije uopće reagirao. Jednostavno je nestao odjednom, u potpunosti. Nije mi se to nikad prije dogodilo,” objasnio je.

Nakon kvalifikacijske sesije otkrivena je još jedna zanimljiva činjenica. Naime, Rosberg je svoj krug za pole position odvezao s više goriva nego inače jer su u boksu morali nadoliti više kako bi Nijemac probao ići dva puta do kraja sesije.

“To je bio izbor. Mogao sam nadoliti za jedan krug, ali ako uprskam onda sam deseti. Mogao sam nadoliti i za tri kruga pa ako idem jedan krug i ne ispadne dobro, barem imam pomoćni plan za ući u top četiri. Naravno, morate izabrati svoju razinu jer nekad je to prevelik rizik,” zaključio je Rosberg.

Izvor: GP1.hr