sport

Rosberg: Najjači sam poslije teških vremena

Mercedesov vozač, Nico Rosberg, kaže kako će se oporaviti od frustrirajuće VN Njemačke na Hockenheimu gdje je još više pao iza momčadskog kolege, Lewisa Hamiltona, u ukupnom poretku prvenstva Formule 1.

Nijemac je imao prednost od čak 43 boda nakon pet utrka sezone, a sada zaostaje 19 bodova za vodećim Hamiltonom. Međutim, Rosberg priznaje kako je Britanac uvijek bio težak konkurent.

“Lewis se ne čini samo jakim posljednjih nekoliko utrka, Lewis jest jak. To je velika razlika. Uvijek će s njim biti velika borba,” rekao je Rosberg.

“Jako sam razočaran zato što sam imao odlične kvalifikacije i osjećao sam se dobro. Imao sam dobru brzinu na simulacijama u petak. Bio sam optimističan i mislio sam da ovo mogu riješiti. Razočaran sam da je sve pošlo krivo.”

“Imam dovoljno dokaza da pokažem sebi da sam uvijek najjači nakon teških trenutaka. Nemam problema s tim,” dodao je Rosberg.

Nijemac kaže kako ima problem s konzistentnošću sudaca FIA-e.

“Teško je ovo što imamo u sportu, jer niti jedan incident nije isti. Ne možemo imati iste suce koji će nas pratiti na svim utrkama. Uvijek će to biti izazov, ali može se bar poboljšati. Ne kažem to zbog svog primjera, već govorim generalno. To je teškoća u području koje uvijek može biti bolje,” objasnio je Rosberg.

Izvor: GP1.hr