sport

Rosberg neće promjeniti pristup

Mercedesov vozač, Nico Rosberg, kaže kako neće promijeniti svoj pristup utrkivanju iako je skupio tek 16 bodova u posljednje tri utrke.

Rosberg je u prve četiri u trke sezone ostvario četiri pobjede te je stvorio prednost od 43 boda ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

No, u Španjolskoj su se Mercedesovi vozači sudarili te su oba ostala bez bodova. Hamilton je potom slavio u Monaku i Kanadi, a Rosberg je u dvije utrke završavao na sedmom odnosno petom mjestu.

Sve to znači da vodeći čovjek svjetsko prvenstva na VN Europe u Bakuu putuje s tek devet bodova prednosti.

“Kanada nam nažalost nije ispala kako smo planirali. Ali tako stvari krenu kada pomičete granice i to neće promijeniti moj pristup niti ću odustati zbog toga. Još uvijek sam u borbi za naslov. Neću se pomiriti da budem drugi najbolji,” rekao je Rosberg.

“Sada idemo u Baku i to će biti ogroman izazov. To je potpuno nova staza i još je ulična utrka, a to sve ju čini dodatno teškom. Radio sam malo u simulatoru kako bi dobio osjećaj što očekivati i kako bi naučio izgled staze. Ferrari i Red Bull su jako blizu našem tempu pa je važno pronaći i najmanju razliku,” zaključio je Nijemac.

Izvor: GP1.hr