sport

Rosberg otkrio kako se momčad Mercedesa okrenula protiv njega u borbi za naslov

Nico Rosberg ispričao je kako su izvještaji iz medija s negativnom konotacijom tijekom njegove bitke s Lewisom Hamiltonom za naslov svjetskog prvaka utjecali na članove njegova inženjerskog tima u Mercedesovoj momčadi.

U intervjuu sa SunSportom, svjetski prvak iz 2016. godine prokomentirao je moć medija i njen negativan utjecaj na članove dijela tima koji nisu blagonaklono prihvatili navodne komentare od strane Rosberga, vezane uz njegov tim, tijekom okršaja u svjetskom prvenstvu s Lewisom Hamiltonom.

“Za vrijeme tih bitaka na stazi, mediji su imali ogromnu moć koje možda niti nisu bili svjesni,” rekao je Nico.

“Utjecali su na tim mojih inženjera, jer su oni bili okruženi naslovima poput ” Rosberg iskritizirao svoju momčad” ili štogod slično, iako to nije bilo u potpunosti istinito.”

“Kad bih sjedio pored njih dok bi to čitali tijekom vikenda utrke, logično je da bi to negativno utjecalo na njih. Stoga vozači moraju ozbiljno shvatiti medijsku utakmicu.”

Odnos dvojice vozača Srebrnih strijela, čije međusobna natjecanja sežu od djetinjstva i kartinga, detaljno je medijski popraćen.

“Više se ne natječem u Formuli 1, stoga sam sasvim neutralan i otvoren za komunikaciju, ako se zajedno nečemu možemo nasmijati, zašto ne bi?,” rekao je tridesetdvogodišnjak.

“Imam dosta poštovanja prema Lewisu i njegovim uspjesima. Naravno, imali smo neke lude i intenzivne rivalske trenutke no oni su neizbježni kada se boriš za naslov svjetskog prvaka.”

“Obojica smo imali veliki natjecateljski duh. Govorio sam kako se koncentriram na utrku po utrku, neovisno o konačnom rezultatu prvenstva, no to mi je bila obrana u koju s sam najviše hito uvjeriti sebe,” dodaje.

“Naravno, u to vrijeme nikad nisam priznavao nešto takvo, niti bih o tome razgovarao. Imao sam dobrog mentalnog trenera s kojim sam blisko surađivao.”

Izvor: GP1.hr