sport

Rosberg: Pobjeda nije bila upitna

Nico Rosberg i Lewis Hamilton, Mercedes media

Nico Rosberg znao je da Williams nema tempo da izazove Mercedes za pobjedu u utrci. Nakon prvih ulazaka u boks Rosberg je prešao Williamsove vozače Massu i Bottasa nakon čega je kontrolirao utrku do posljednjeg kruga. Nijemac je rekao da je prije utrke znao da će strpljenje biti ključ pobjede.

“Da budem iskren, da”, rekao je Rosberg kada je upitan je li utrka prošla kako su i očekivali. “Bilo je upravo onako kako smo i očekivali. Mislio sam da ću proći Valtterija na startu i to sam i učinio ali brzi su na pravcima tako da je jednostavno prošao pokraj mene što nije bilo dobro. Prije utrke sam znao da čak ako budem treći nakon starta šanse za pobjedu su još uvijek vrlo velike jer imamo malo bolji tempo i manju degradaciju od Williamsa. Utrka nije bila lagana jer su neke stvari na bolidu bile na svom limitu. Jako sam sretan zbog pobjede i povećanja vodstva u prvenstvu što je bio moj cilj prije dolaska u Austriju.”

U zadnjim krugovima utrke momčadski kolega Lewis Hamilton mu se približavao ali Rosberg kaže da nije bio zabrinut mada je otišao široko u zavoju broj 3 u zadnjem krugu utrke.

“Osjećao sam se dobro u zadnjim krugovima, mislio sam da bih mogao zadržati razmak. U zadnjem krugu gume su malo popustile ali čim sam prošao prvih nekoliko zavoja znao sam da će sve biti u redu. Nije bilo tako blizu kao u nekim drugim utrkama.”

Trećom pobjedom ove godine Rosberg je povećao svoje vodstvo na 29 bodova uoči utrke na Silverstoneu.

Izvor: GP1.hr