sport

Rosberg: Ricciardo bi se trebao pridružiti Ferrariju

Već nekoliko sezona zaredom, kada krenu špekulacije gdje će koji vozač kojem ističe ugovor, Kimi Raikkonen bude na vrhu mogućih odlazaka iz momčadi, konkretno iz Ferrarija. Bilo da se radi o umirovljenju ili transferu u drugu momčad, uvijek je u pitanju mlađi i “svježiji” vozač koji bi ga mogao zamijeniti.

Tako je prošli mjesec fokus pao na vozača Red Bulla, Daniela Ricciarda, za kojeg se govori kako je s talijanskom momčadi potpisao predugovor. Mlađahni Australac za sada opovrgava takve navode.

No, neki njegovi kolege vozači, kao i analitičari, smatraju kako je baš on pravi odabir i da bi se trebao prebaciti u momčad iz Maranella na kraju sezone. Jedan od onih koji zagovara ovakvu opciju je svjetski prvak iz 2016. Nico Rosberg koji vjeruje kako bi Daniel trebao otvoriti novo poglavlje.

“Trebao bi se pridružiti Ferrariju. Odnos između njega i Vettela je funkcionirao, Barem te jedne sezone,” izjavio je Rosberg.

Godina koju Rosberg spominje je 2014. U toj sezoni je Daniel Ricciardo pokazao kako je dostojan boriti se za najviše pozicije. Zabilježio je čak tri pobjede dok Vettel nije ni pobijedio niti jednom. Na kraju sezone Australac je bio 71 bod ispred Nijemca.

Suparništvo ni u jednom trenutku nije eskaliralo, premda je Vettel zaključio kako je pravi trenutak da se prikloni Ferrariju početkom iduće sezone. Rosberg je ipak oprezan po pitanju odnosa između bivših momčadskih kolega. Smatra kako vozač Ferrarija sigurno neće blagonaklono gledati na novu pridošlicu.

“Ne znam hoće li Vettel biti sretan zbog dolaska Ricciarda. Mislim kako bi trebao doći, bio je brži od njega u Red Bullu. Za Ferrari bi to bio dobar potez, čisto kako bi promijenio ugođaj u momčadi,” prokomentirao je Rosberg.

Ako je vjerovati posljednjim vijestima oko Ricciardovog prelaska u Ferrari, Vettel za sada nema razloga za strah. No, lako moguće da se pokaže kako je talijanska momčad cijelo vrijeme čuvala neke delikatne informacije. U jesenskom dijelu sezone obično dolazi do potpunog otkrivanja čuvanih tajni, možda ni ovoga puta momčad iz Maranella neće napraviti iznimku.

Izvor: GP1.hr