sport

Sainz: Dao sam sve od sebe

Carlos Sainz je utrku za VN Kanade na kraju završio na 2. mjestu, odmah iza pobjednika Maxa Verstappena u utrci u kojoj su Red Bull i Ferrari bili vrlo blizu po pitanju performansi.

Unatoč kasnijoj promjeni guma i boljem stanju istih nakon restarta utrke, vozač Ferrarija u zadnjem stadiju utrke nije uspio ni napasti ni proći aktualnog prvaka na stazi i uzeti prvu pobjedu u karijeri.

”Dao sam apsolutno sve od sebe na kraju utrke te mi je malo žao što nismo uspjeli doći do toliko željene pobjede. Maksimalno sam riskirao te sam u potpunosti iskoristio mogućnosti bolida, ali nažalost nije bilo dovoljno.”

”U dijelu staze prije posljednjeg DRS pravca nismo uspijevali biti dovoljno blizu da uz pomoć DRS-a prođemo kraj Maxa, ali pozitivna stvar je što smo bili brži cijelu utrku. To nažalost nije bilo dovoljno da obavimo pretjecanje na stazi,” rekao je.

Unatoč tome, Sainz je zadovoljan što je Ferrari pokazao da ima dovoljno brzine u bolidu da parira Red Bullu i u utrci, a donekle može biti i razočaran što u kvalifikacijama nije bio bliže Verstappenu da od prvog kruga stavi pod pritisak vozača Red Bulla.

”Da, vrlo sam zadovoljan tempom u utrci i brzinom koju smo pokazali danas. Praktički smo cijelu utrku parirali Verstappenu što je pozitivno. Imali smo malo drugačiju strategiju o odnosu na Maxa, ali sve u svemu mislim da smo kao momčad odradili dobar posao.”

”Iskreno, pokušali smo sve te smo bili vrlo blizu da dođemo do toliko željene pobjede. Moramo pogledati sve pozitivne stvari i na temelju njih ići s optimizmom na sljedeću utrku koja dolazi vrlo brzo,” zaključio je Sainz.

Zbog brojnih upita i kritika u komentarima, dodajmo samo da je Sainz na posljednjoj promjeni guma morao ići na novi set tvrdih guma jer na raspolaganju nije više imao niti jedan set srednje tvrdih guma.

Objava Sainz: Dao sam sve od sebe pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr