sport

Sainz Jr. potiče Renault da nastavi s razvojem

Vozač Renaulta Carlos Sainz Jr. ističe kako je vrlo zadovoljan napretkom svoje momčadi ove sezone. Stiže ljetna stanka i ekipa iz Francuske mora puno raditi na bolidu kako ne bi izgubila priključak za vodećima.

Kolega Nico Hülkenberg također redovito osvaja bodove te vrijedno doprinosi borbi u konstruktorskom poretku vozača. Trenutno drže solidno četvrto mjesto. Posljednji “vjetar u leđa” momčadi je bilo dvostruko završavanje u bodovima u Montrealu. Sainz naglašava kako ovakvu odličnu formu treba samo nadograđivati.

“Iza nas je odličan rezultat u Kanadi zbog kojeg trebamo biti iznimno zadovoljni.”

“No, moramo nastaviti razvijati bolid jednakim tempom. Do sada sve što smo predstavili je funkcioniralo te je auto brži sa svakom nadogradnjom,” objašnjava Sainz Jr.

Nadodaje kako je već navikao na odlično ponašanje bolida. Završavanje u prvih 10 je za njega postala normalna stvar.

“Čini mi se kako ostvarujemo napredak svaki put kada dođemo na stazu, i nagrada za trud su nam bodovi. To se pogotovo vidi u nekoliko posljednjih utrka.”

“Dobro je biti redovit u osvajanju bodova na svakoj utrci. Svakog vikenda imamo isti cilj. U Francuskoj idem po šesti završetak u bodovima zaredom!,” uzbuđeno govori Sainz Jr.

Francuski Paul Ricard predstavlja nepoznanicu za većinu vozača. Neki trenutni vozači, poput Sainza, Verstappena, Gaslya i Strolla se još nisu ni rodili kada je tamo održano posljednje izdanje F1 1990. No, Sainzu staza ne predstavlja veliki problem i čak uspoređuje njene karakteristike s onima staze u Montrealu.

“Svakog vikenda sam pokrenut iznimno visokom motivacijom da ostvarim najbolji mogući rezultat. Staza u Francuskoj mi neće promijeniti stav.”

“Činjenica da je to Renaultova domaća staza nam daje dodatan vjetar u leđa,” kaže Sainz Jr.

Kaže kako će imati pune ruke posla. Ne samo oko pripreme samog bolida, već i oko ispunjavanja obaveza prema sponzorima.

“Imat ćemo gust raspored u pogledu medija i sponzora kojima smo vrlo zanimljivi.”

“Ali kad se dokopamo staze, kreće rutinsko obavljanje posla. Dat ćemo sve od sebe kada krenemo,” zaključuje Španjolac.

Izvor: GP1.hr