sport

Sainz: U Barceloni imam još više ciljeve

Renault se pokazao dostojnim protivnikom u Azerbejdžanu. Oba bolida francuske momčadi su u ranim fazama utrke uspjeli zaprijetiti čak i Red Bullu.

No, na njihovu žalost, Nico Hulkenberg je morao odustati nakon što se izvrtio, ali Carlos Sainz je uspio iskoristiti dobru formu bolida te još dodatno profitirao nesrećama vozača ispred sebe. Na kraju je završio peti.

Barcelona je jedan tjedan od nas i očekivanja od Renaulta su čak i veća. Momčad dobiva novo gorivo od BP Castrola. Mladi Španjolac smatra kako ga poboljšanja mogu još više približiti vrhu. Dodatna motivacija mu je nastup ispred domaćih navijača.

“Od svih Velikih nagrada, ovu smatram najviše specijalnom. Toliko je drukčija od ostalih utrka. Nadam se da mogu nastaviti s dobrim rezultatima ove sezone te da utrka u Španjolskoj neće biti izuzetak,” Rekao je Sainz.

Priznaje je kako nastup na domaćoj utrci sa sobom nosi i očekivani pritisak. Zna kako su očekivanja od navijača velika.

“Napornije je nego ostalih vikenda. ali, bez obzira na to uživam. Ugođaj kroz cijeli vikend me čini sretnim. Uvijek se nađe uzbuđenih navijača punih podrške. To je doživljaj koji se sastoji od puno povlastica,” Rekao je Sainz.

Kult kojeg su njegovi navijači formirali otkad je u Formuli 1, donio mu je čak posebnu tribinu s njegovim imenom. Sainz ne krije oduševljenje pažnjom od strane obožavatelja.

“Odlično je imati svoju tribinu! Počeo sam još tamo 2016. i navijači su od tad puni zahvalnosti i potpore. Sav trud se zbog toga isplati,” dodao je Sainz.

Carlos Sainz ove godine nije u središtu pozornosti samo lokalnim navijačima. Glasine govore kako je Španjolac jedan od najizglednijih kandidata za nasljednika Daniela Ricciarda u Red Bullu. Nema sumnje da je poboljšao svoje šanse za tu poziciju na utrci u Azerbejdžanu. Sainz naglašava da je postignuti rezultat bitan, ali da je pred timom još jako puno posla.

“Ostvarili smo veoma snažan rezultat. I za njega smo se pošteno izborili. Sada trebamo gledati naprijed i usredotočiti se kako bi u Španjolskoj bili jednako dobri,” Rekao je Sainz.

Staza u Barceloni je prilično drukčija u odnosu na Baku. Zbog toga, Sainz smatra da je potrebno znatno prilagoditi pristup.

“Sastoji se od tri sektora koji su međusobno različiti. U svakom ima brzih zavoja kroz koje se prolazi tečnim ritmom. Orgnizatori su postavili novi sloj asfalta na cijelu stazu i učinili je dodatno zanimljivom. Trebamo se dobro držati pogotovo kroz zadnji dio kruga. Nema puno mjesta za greške.”

Za Sainza, Barcelona predstavlja odličan korak kako bi momčad maksimizirala učinak svoje pogonske jedinice. Uz stalna poboljšanja, nada se kako bi uskoro mogli postati kandidati za postolje – i to ne samo jednom.

“Siguran sam da sve zacrtano možemo postići korak po korak,” zaključio je Sainz.

Izvor: GP1.hr