sport

Sainz začuđen padom forme Toro Rossa

Carlos Sainz kaže da ima puno pitanja zbog pada forme Toro Rossa i smatra kako muke momčadi iz Faenze nisu usko vezane samo uz manjak snage.

Toro Rosso je počeo sezonu s vrlo ambicioznim ciljem petog mjesta u poretku, ali sada su pali na sedmo s tri boda iza McLarena.

Na VN Belgije je Sainz treći puta odustao ove sezone, a njegov momčadski kolega, Daniil Kvjat, je završio 14. Time Toro Rosso ni drugu utrku zaredom nije uspio osvojiti niti boda.

Momčad je znala da će sezona postajati sve teža zbog činjenice da koriste prošlogodišnju Ferrarijevu pogonsku jedinicu dok njihovi rivali korstite najnovije specifikacije. Nade su se polagale u poboljšanja šasije.

Međutim, nadogradnje aerodinamike u Hockenheimu nisu ispunile svoja očekivanja.

“Očito imamo ograničenje s pogonskom jedinicom, ali to je nešto što smo očekivali i na što smo se spremali. Donijeli smo nadogradnje u Hockenheim kako bi kompenzirali manjak snage, ali izgleda da od Mađarske nemamo performanse koje bismo trebali imati.”

“Postoje neka pitanja trenutno i moramo vidjeti zašto ne napredujemo. Hockenheim nije trebao biti tako teška staza za nas, a slično je bilo i ovdje. Pogledali smo podatke i vidjeli smo da nismo dobri u zavojima koliko bi trebali biti. Momčad će to istražiti i nadam se da ćemo pronaći rješenje,” rekao je Sainz.

Problemi Toro Rossa kao da se povećavaju od VN Španjolske i odlaska Maxa Verstappena. Podsjetimo, nakon odlaska Nizozemca došlo je do svađe između inženjera i šefa momčadi, Franza Tosta. Verstappenov trkaći inženjer, Xevi Pujolar, je nakon toga napustio momčad i Toro Rosso je krenuo u restrukturiranje stručnog kadra unutar momčadi. Pujolar je, pak, potpisao za Sauber (u svojstvu inženjera za trkaće aktivnosti) i njegova prva utrka za švicarsku momčad bit će ona u Singapuru.

Još jedan od problema Toro Rossa je i Daniil Kvjat. Rus je od dolaska iz Red Bulla uspio osvojiti tek dva boda dok je njegov momčadski kolega u tom periodu sakupio 26 bodova.

Izvor: GP1.hr