sport

Sauber će zadržati Ferrarijeve motore unatoč problemima

Esteban Gutierrez, Sauber media

Sauber je obećao da će ostati s Ferrarijem unatoč ne baš najboljoj V6 turbo pogonskoj jedinici koju su ove sezone dobili od talijanskog proizvođača. Švicarska ekipa u velikim je financijskim problemima a ove godine još nisu osvojili bod. Šefica i suvlasnica momčadi Monisha Kaltenborn priznala je da je dizajn Ferrarijeve pogonske jedinice jedan od glavnih razloga Sauberove trenutne situacije.

“Najlakše je reći da su drugi krivi za neke stvari”, rekla je Monisha za Italiaracing. “Uvijek prvo moramo pogledati ono što mi radimo, biti iskreni i reći da ovaj bolid definitivno nije jedan on najboljih koje smo proizveli.”

U novoj eri Formule 1 puno toga ovisi o tzv. pogonskoj jedinici koja je ključni element pa su se pojavile glasine da bi Sauber uskoro mogao postati Hondin kupac.

“Motor je jedan od glavnih faktora, pogotovo što se tiče voznih svojstava, ali to nije razlog da se predamo. Dugo smo povezani s Ferrarijem i tijekom godina smo imali svoje uspone i padove ali ostat ćemo i riješiti ovo zajedno.”

Kaltenborn je odbacila bilo kakve sličnosti između Sauberove situacije i one koju je Red Bull pretrpio s Renaultom.

“Ne znam kakva je situacija između Renaulta i Red Bulla ali mi smo bliski s Ferrarijem. Nikada nismo upirali prstom. Ako stvari ne idu onako kako smo zamislili onda to otvoreno kažemo te se fokusiramo na posao kako bi sve to posložili u ovoj situaciji. Prilično sam sigurna da ako sam ja nesretna, onda su moje kolege u Ferrariju dvostruko toliko nesretni. Važno je da su oni sada na pravom putu, znaju što trebaju učiniti i imam puno povjerenje u njihov potencijal”, zaključila je Kaltenborn.

Izvor: GP1.hr