sport

Sauber spreman na odlazak Leclerca?

Šef Saubera Frederic Vasseur se osvrnuo na budućnost Charlesa Leclerca, koji je nakon VN Francuske samo još jednom potvrdio o kakvom se talentiranom vozaču radi.

20-godišnji vozač je kvalifikacije na Paul Ricardu završio na osmom mjestu, a u utrci je dobro startno mjesto uspio zaokružiti s desetim mjestom. Kao što je bio slučaj i u nekim prijašnjim utrkama ove sezone, monegaški vozač je ponovno zaradio pohvale Sebastiana Vettela i Lewisa Hamiltona.

Leclerc je trenutno najveće ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, a s obzirom da se budućnost Kimija Raikkonena u Ferrariju sve više stavlja pod upitnik, Leclerca se sve češće spominje kao zamjenu za Finca. Treba spomenuti i da je Leclerc bio član Ferrarijeve akademije za mlade vozače.

Vasseur je izjavio da ga budućnost Leclerca u Sauberu ne brine, već da ga više zanima napredak kojeg je njegova momčad ostvarila tijekom 2018.

“Na kraju dana, to je problem za bogate,” izjavio je Vasseur za Autosport.

“Puno je bolje imati ovaj osjećaj da možete nešto izgubiti, nego onaj da bi ste htjeli nešto imati. To je odlično. Znamo da napredujemo u svakom smislu.”

“Svatko daje sve od sebe, i Charles je dio sistema, jedan od kotačića. Moj posao kao šefa ekipe je da ostanem fokusiran.”

“Ne volim previše misliti o budućnosti, imamo jako puno posla s ekipom i vozačima, i najbitnije je ostati fokusiran i ne misliti previše,” zaključio je Vasseur.

Izvor: GP1.hr