sport

Šefovi momčadi se slažu: Pravila su komplicirana za navijače

Potreba za preradom i pojednostavljenjem pravila Formule 1 sve više dolazi na dnevni red momčadi.

Incidenti i odluke vezane uz ograničenja radijske komunikacije, žute zastave i granice staze podigle su dosta prašine u posljednje dvije utrke pa se time sve više razgovara među šefovima momčadi i vozačima. U svemu tome najviše zbunjeni ostaju – navijači.

Izgleda kako su momčadi svjesne toga i zatražit će promjene, a preliminarna diskusija bi se trebala održati na sastanku Strateške grupe ovoga četvrtak u Hockenheimu.

“Mislim da trebamo zdravorazumno pravilo. Ali, u Formuli 1 to vjerojatno ne postoji. To je poput situacije s radijom Jensona Buttona. Nisam vidio što je rečeno, ali mislim da previše ograničavamo i kompliciramo za navijače. Morate stvari održati jednostavnima kako bi običan gledatelj shvatio što se događa,” rekao je šef Red Bulla, Christian Horner.

Hornera je podržao i šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene.

“Ako imate sivo područje, nećete znati kuda idete. Počet ćete ići lijevo-desno. Moj predsjednik (Sergio Marchionne) je pokrenuo ovu temu prije godinu dana. Rekao je da očito previše kompliciramo. Jasna i jednostavna pravila mogu pomoći sportu,” rekao je Talijan.

S oba šefa se slaže i glavni čovjek Mercedesa, Toto Wolff, koji je pozvao na “razgovor s vlasnicima prava Formule 1 kako bi se izbjegla zapažena ‘uber’ regulacija u sportu.”

Izvor: GP1.hr