sport

SLUŽBENO: Forward Racing potvrdio Stefana Bradla za 2015.

06stefanbradl,motogp_original

Nakon što je objavljeno da Cal Crutchlow 2015. dolazi u LCR Hondu, Stefan Bradl se odlučio otići u Forward Racing.

Crutchlow je prošlog tjedna objavio da će iduće sezone Ducatijev tvornički motocikl godinu dana ranije od predviđenog zamijeniti satelitskom LCR Hondom, koja će imati tvorničke specifikacije.

Bradl nastupa za momčad LCR od svog dolaska iz klase Moto2 u kraljevsku klasu MotoGP 2012.

Sretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Stefanu Bradlu u našu momčad“, rekao je Giovanni Cuzari.

Mi vjerujemo da je Stefan jako dobar vozač i performanse našeg motocikla su veoma slične njegovom trkaćem stilu i sretni smo što možemo započeti novu suradnju.

Forward trenutno ima dvije Open class Yamahe na kojima nastupaju Aleix Espargaro i Colin Edwards.

Edwards je već objavio kako se povlači iz MotoGP-a na kraju 2014., dok je njegov timski kolega Espargaro povezan s odlaskom u tvorničku momčad Suzukija, koji se iduće sezone vraća u MotoGP.

Bradl je 2012. stigao u MotoGP s LCR-om, nakon što je godinu ranije uzeo titulu prvaka Marcu Marquezu u Moto2 klasi, a svoj najbolji trenutak je pokazao prošle godine u Laguna Seci gdje je osvojio pole position i završio utrku kao drugoplasirani, iza Marqueza.

LCR za iduću sezonu planira nastupati sa dva motocikla od kojih bi jedan imao tvorničke specifikacije i njega bi vozio Crutchlow, dok bi drugi bio Open class i pretpostavlja se da bi njega vozio Jack Miller, trenutni vodeći čovjek Moto3 prvenstva.

Izvor: GP1.hr